Ugnsrostade körsbärstomater

Ugnsrostade körsbärstomater får en söt god smak när de rostats i ugnen.  
Johanna Westman
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 30 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung - eller rårörsocker
  • 1 - 2 tsk örter - hackade, t ex rosmarin, salvia eller basilika
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en långpanna. Blanda ihop olja, honung, örter och salt i en skål och häll över tomaterna. Blanda om med händerna.

  2. Sätt in långpannan mitt i ugnen och tillaga ca 2 timmar.

  3. Recept på sallad med buffelmozzarella och rostade tomater hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!