00000

Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör. Salvia- och kaprissmöret är en ny favorit som passar perfekt till grönsakerna.

För 4 personer

Ingredienser

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

1 blomkålshuvud (ca 800 g)
2 broccolistånd (à 250 g)
1 knippa färsk rödlök
25 g + 50 g smör
1 tsk salt
4 ägg
5 kvistar salvia
1/2 dl stro kapris

Tillbehör

bröd

15 min + 15 min

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Skiva broccolistjälken. Ansa löken. Klyfta löken och strimla blasten.
  2. Lägg blomkål, broccoli och lökklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på 25 g smör och strö över salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem. Repa bladen från salvian och strimla dem.
  4. Bryn 50 g smör i en kastrull tills det fått fin färg. Blanda i salvia och kapris.
  5. Servera grönsakerna med smöret, ägghalvor och bröd.