Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör - gott, enkelt och vegetariskt

Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör. Salvia- och kaprissmöret är en ny favorit som passar perfekt till grönsakerna.
Charlotte Jenkinson
Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör.
Recept på ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör. Foto: Lina Eriksson

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

  • 1 blomkålshuvud - (ca 800 g)
  • 2 stånd broccoli - (à 250 g)
  • 1 knippe rödlök - färsk
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 5 kvistar salvia
  • 0,5 stor kapris

Tillbehör

  • bröd

Ugnsrostade grönsaker med brynt salvia- och kaprissmör

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Skiva broccolistjälken. Ansa löken. Klyfta löken och strimla blasten.

  2. Lägg blomkål, broccoli och lökklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på 25 g smör och strö över salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem. Repa bladen från salvian och strimla dem.

  4. Bryn 50 g smör i en kastrull tills det fått fin färg. Blanda i salvia och kapris.

  5. Servera grönsakerna med smöret, ägghalvor och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!