Ugnsrostade grönsaker med balsamico

Recept på ugnsrostade grönsaker med balsamico. Lättlagad bufférätt som kan förberedas. Satsa på en god lagrad vinäger. Även gott att äta kallt.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 3 paprikor - gula och röda
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ­aubergine och zucchini i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa fänkålen och skär den i klyftor.

  2. Fördela grönsakerna på två plåtar och blanda med oljan. Tillaga mitt i ugnen tills grönsakerna fått ordentligt med färg, ca 30 min.

  3. Ta ut och låt svalna. Ringla över vinägern. Krydda med flingsalt och blanda om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!