44444

Recept på ugnsrostade grönsaker med balsamico. Lättlagad bufférätt som kan förberedas. Satsa på en god lagrad vinäger. Även gott att äta kallt.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 aubergine
1 zucchini
3 paprikor, gula och röda
1 fänkålsstånd
1 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
1,5 tsk flingsalt

15 minuter + 30 minuter i ugn

Ugnsrostade grönsaker med balsamico – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ­aubergine och zucchini i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa fänkålen och skär den i klyftor.
  2. Fördela grönsakerna på två plåtar och blanda med oljan. Tillaga mitt i ugnen tills grönsakerna fått ordentligt med färg, ca 30 min.
  3. Ta ut och låt svalna. Ringla över vinägern. Krydda med flingsalt och blanda om.
Fler recept med: Buffémat