00000

Den goda dressingen är blandad med en mycket grov senap baserad på cidervinäger. Den säljs under märket Werners Gourméservice men kan naturligvit ersättas med annan grov, osötad senap.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg potatis färsk
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 squash
1 paprika röd
1 paprika gul
70 g mangoldskott
1 basilika kruka
150 g getost i bit

Dressing

4 msk cidervinägersenap eller annan grov osötad senap
3 msk citron pressad
3 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

4 entrecôte skivor á 150-200 g
1 tsk salt
4 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Torka den torr med handduk.
2. Häll olja i en långpanna, rulla potatisarna däri och salta. Sätt in plåten i ugnen ca 10 min.
3. Skölj squash och paprikor. Halvera squashen och skär den i trekantiga bitar, stora som potatisarna. Halvera och kärna ur paprikorna. Dela dem ytterligare en gång och skär trekanter. Ta ut plåten med potatisen och lägg i squash och paprikabitar. Rosta ytterligare 15-20 min.
4. Blanda undertiden samtliga ingredienser till dressingen. Skölj mangolden, plocka bladen från basilikan och skiva getosten.
5. Ta ut de rostade grönsakerna och häll upp dem på fat. Vänd i spenat och basilika och blanda med hälften av dressingen. Ställ getostskivorna i salladen så smälter de lätt.
6. Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla i het panna eller på grillen 1-2 min på var sida. Servera genast med den rostade salladen och resten av dressingen.