I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

För 4 portioner

Ingredienser

Kyckling
1 kg kyckling hel
0,5 dl färsk basilika, grovhackad
0,5 dl färsk persilja, grovhackad
0,5 dl rosmarin, grovhackad
1 äpple med skal
1 hel citron i klyftor
3 msk Bong Touch of Taste viltfond
3 msk olivolja
vitpeppar, grovmald
Rostade rotfrukter
1 röd lök
1 palsternacka
4 potatisar
2 rödbetor
300 g svartrot
300 g, 1 sötpotatis
2 msk olivolja
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
salt och peppar
Sås
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
2 msk Bong Touch of Taste viltfond
skyn från kycklingen

Ugnsrostad kyckling med rotsaker

 

Kycklingen:
1. Plocka örterna och hacka i mindre bitar.
2. Blanda i en skål med peppar, olivolja och viltfond.
3. Dela citron och äpple i mindre klyftor.
4. Skölj av kycklingen i kallt vatten och fyll med örtblandningen, citron och äpple.
5. Gnid in kycklingen med resten av oljan.
6. Tillaga i 200° varm ugn ca 1 timme.

Rotfrukterna:
7. Skala alla rotfrukter och dela i mindre jämnstora bitar.
8. Blanda med olja, fond och krydda med salt och peppar.
9. Rosta i 200° i ca 30 minuter.

Såsen:
10. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
11. Slå över grädden, spadet från kycklingen genom en sil och låt såsen få ett uppkok under vispning.
12. Smaka av med mer fond, salt och peppar.