3.83.83.83.83.8

Ugnsrostad kål och morötter med rostad vitlökskräm passar att servera till kamutvete, eftersom det har nötig och god smak.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl kamutvete, med 15 min koktid
500 g morötter, gärna i olika färger
500 g spetskål, röd eller rödkål
4 vitlöksklyftor
250 g ricottaost
olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Garnering:

2 msk pistaschnötter, skalade

5 minuter + 25 minuter i ugn

Ugnsrostad kål och morötter med vitlökskräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230°, varmluft. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skrubba och halvera morötterna. Skär spetskålen i klyftor eller skivor. Lägg morötter och kål på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de oskalade vitlöksklyftorna vid sidan om. Ringla över 2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Ta vitlöksklyftorna ur ugnen och pressa ur dem. Mixa vitlök, ricotta, 2 tsk vinäger och 1 krm salt i matberedare tills det blir slätt. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med kamuten och strö över nötterna. Servera grönsaker och kamut med den rostade vitlökskrämen.