Ugnsrostad frukt med ingefärskräm
Ingredienser
- 0,5 papaya - (à ca 300g)
- 1 mango
- 0,5 ananas - (à ca 800 g)
- 3 apelsiner
- 2 msk florsocker
Ingefärskräm
- 1 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 2,5 msk smör
- 0,5 dl citron - pressad
- 1 msk ingefära - finriven
- 1 dl turkisk yoghurt
Garnering
- 0,5 kruka mynta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär papaya och mango i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala, skär bort den hårda mittstocken och skär ananasen i tärningar. Skär bort skalet från apelsinerna med vass kniv. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
-
Blanda frukten på en plåt och sikta över florsocker. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
-
Ingefärskräm: Vispa ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och vispa i äggsmet och citronsaft.
-
Sjud smeten under omrörning på svag värme till en tjock kräm, ca 10 min. Låt krämen kallna.
-
Blanda citronkrämen med ingefära. Vänd ner yoghurten. Garnera frukten med mynta och servera med ingefärskräm.