Ugnsrostad frukt med ingefärskräm

Koka citronkrämen i förväg och blanda ner yoghurten vid serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 papaya - (á ca 300 g)
  • 1 mango
  • 0,5 ananas - (á ca 800 g)
  • 3 apelsiner
  • 2 msk florsocker

Ingefärskräm

  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 2,5 msk smör
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 dl turkisk yoghurt

Garnering

  • 0,5 mynta - kruka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär papaya och mango i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala, skär bort den hårda mittstocken och skär ananasen i tärningar. Skär bort skalet från apelsinerna med vass kniv. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

  2. Blanda frukten på en plåt och sikta över florsocker. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna.

  3. Ingefärskräm: Vispa ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och vispa i äggsmet och citronsaft.

  4. Sjud smeten under omrörning på svag värme till en tjock kräm, ca 10 min. Låt krämen kallna.

  5. Blanda citronkrämen med inge-fära. Vänd ner yoghurten. Garnera frukten med mynta och servera med ingefärskräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!