Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt
Ingredienser
- 4 fänkålsstånd
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- chiliflakes - ev
- 4 korvar - valfria, av bra kvalitet
Paprikayoghurt
- 1 burk grillad paprika - (500 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 msk citron - pressad
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö eventuellt över chiliflakes.
-
Rosta fänkålen mitt i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min.
-
Paprikayoghurt: Häll paprikan i ett durkslag och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och vitlök till en slät crème. Blanda ner yoghurten och smaka av med citronsaft. Krydda med salt och peppar.
-
Snitta korvarna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera fänkålen med korv och paprikayoghurt.