Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt

Recept på ugnsrostad fänkål  med korv och paprikayoghurt. Köp hem några smakrika korvar med hög kötthalt, skippa brödet och servera dem med gröna tillbehör.
Anna Wendt
Recept på ugnsrostad fänkål  med korv och paprikayoghurt.
Recept på ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 fänkålsstånd
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • chiliflakes - ev
  • 4 korvar - valfria, av bra kvalitet

Paprikayoghurt

  • 1 burk grillad paprika - (500 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö eventuellt över chiliflakes.

  2. Rosta fänkålen mitt i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min.

  3. Paprikayoghurt: Häll paprikan i ett durkslag och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och  vitlök till en slät crème. Blanda ner yoghurten och smaka av med citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Snitta korvarna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera fänkålen med korv och paprikayoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!