20 minuter + 2 timmar i ugn + 15 min för kålen att vila
Ugnsrostad blomkål med brynt smörhollandaise – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Ansa och lägg blomkålshuvudet upp och ner i en ugnssäker form. Hyvla över 50 g smör och rosta blomkålen mitt i ugnen ca 1 timme.
- Ta ut och vänd blomkålshuvudet. Hyvla över 50 g smör och tillaga ytterligare ca 1 timme. Låt blomkålen vila ca 15 min.
- Smält 150 g smör i en kastrull tills det börjar lukta nötigt och är lätt brynt.
- Vispa ihop ägg, senap, vinäger och salt i en kastrull. Värm försiktigt tills det börjar tjockna. Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
- Klipp smörgåskrasse över blomkålen och servera med såsen.