Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

Recept på ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling i långpanna. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna. Klart på bara 20 minuter i ugnen!
Allt om Mat
Recept på kyckling i ugn med apelsin och sesam.
Recept på kyckling i ugn med apelsin och sesam. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g morötter
  • 1 lök - gul
  • 2 msk sesamolja
  • 4 apelsiner
  • 250 g romantica - eller körsbärstomater
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • strösocker
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek ca 2 min. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.

  3. Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 min. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!