Ugnspannkaka på japanskt vis

Ugnspannkaka på japanskt vis är klassisk husmanskost på het nytt sätt. Furikake är en japansk blandning med svarta och vita sesamfrön, smulade norialger och shisoblad.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g rödkål
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk teriyakisås
  • 200 g fläsk - rimmat
  • 0,5 dl furikake
  • koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° Finstrimla kålen. Skala och strimla potatis och lök. Stek kål, potatis och lök i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg över kålfräset i en långpanna, ca 30 x 40 cm klädd med ett smort bakplåtspapper.

  2. Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Häll smeten över kålfräset. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.

  3. Finstrimla fläsket och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pensla pannkakan med teriyakisås och strö över fläsk, furikake och koriander. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!