00000

Ugnspannkaka på japanskt vis är klassisk husmanskost på het nytt sätt. Furikake är en japansk blandning med svarta och vita sesamfrön, smulade norialger och shisoblad.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g rödkål
300 g potatis
1 gul lök
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk teriyakisås
200 g fläsk, rimmat
0,5 dl furikake
koriander
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

10 minuter + 20 minuter i ugn

Ugnspannkaka på japanskt vis – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° Finstrimla kålen. Skala och strimla potatis och lök. Stek kål, potatis och lök i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg över kålfräset i en långpanna, ca 30 x 40 cm klädd med ett smort bakplåtspapper.
  2. Mät upp mjöl och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner mjölken, lite i taget för att få en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Häll smeten över kålfräset. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, till gyllengul färg.
  3. Finstrimla fläsket och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pensla pannkakan med teriyakisås och strö över fläsk, furikake och koriander. Servera med sallad.