Rosta dina favoritrotfrukter och lök i långpannan och häll över pannkakssmeten. Du får en fluffigt god ugnspannkaka.

För 6 pers

Ingredienser

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök

600 g blandade rotfrukter, t.ex morot, kålrot, rotselleri och palsternacka
3 små röda knipplökar
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Pannkakssmet

4 ägg
8 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt

Tillbehör

stekt fläsk
rårörda lingon

20 min + 50 min i ugnen

Ugnspannkaka med rostade rotfrukter– gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Ansa och strimla löken grovt. Lägg rotfrukterna i en liten långpanna, ca 30 x 40 cm, blanda med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna fått färg och är nästan mjuka.
  4. Vispa samman äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa samman allt.
  5. Ta ut plåten med rotfrukterna. Häll över pannkaksmeten.
  6. Sätt tillbaka långpannanmittiugnen. Grädda ca 30 min, tills pannkakan fått färg. Servera den varm med fläsk och lingon.