Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök

Rosta dina favoritrotfrukter och lök i långpannan och häll över pannkakssmeten. Du får en fluffigt god ugnspannkaka.

20 min + 50 min i ugnen

Recept: Ugnspannkaka med rostade rotfrukter och knipplök

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Ansa och strimla löken grovt. Lägg rotfrukterna i en liten långpanna, ca 30 x 40 cm, blanda med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna fått färg och är nästan mjuka.
  4. Vispa samman äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa samman allt.
  5. Ta ut plåten med rotfrukterna. Häll över pannkaksmeten.
  6. Sätt tillbaka långpannanmittiugnen. Grädda ca 30 min, tills pannkakan fått färg. Servera den varm med fläsk och lingon.

Recept från