Ugnspannkaka med korv

Ugnspannkakan med korv i är en brittisk familjeklassiker. Här även med lök, rosmarin och tomater. Servera med sallad. Receptet är också känt som Toad in the hole.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 2 rödlökar
  • 300 g prinskorv
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 kvist rosmarin - färsk
  • 2 tomater

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman mjölk, vetemjöl, ägg, salt och peppar och låt smeten stå ca 10 min.

  2. Skala och klyfta rödlöken. Lägg korv och rödlöksklyftor i en oljad ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Ta ut formen, strö över rosmarin och häll på ägg-smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Tärna tomaterna och strö dem över. Låt steka med ca 1 minut. Ca 450 kcal per portion, 26 g fett, 19 g protein, 34 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!