Ugnspannkaka med grönsaksfylling

Ugnspannkakan är ofta min räddare när det är bråttom. Jag varierar fyllningen med vad som finns hemma. Kokt broccoli, smulad ädelost och fräst lök är populärt hos oss.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg

Rödlök

  • 3 rödlökar - stora
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g getost
  • rucola

Tillbehör

  • bröd
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjöl och salt med hälften av mjölken. Vispa ner resten av mjölken och till sist äggen. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.

  2. Häll smeten i en normalstor ugnslångpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

  3. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk i olivolja ca 5 min. Droppa över vinäger, salta och peppra. Lägg rödlöken på pannkakan och smula över getost. Strö över rucola. Servera med bröd och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!