00000

Ugnspannkakan är ofta min räddare när det är bråttom. Jag varierar fyllningen med vad som finns hemma. Kokt broccoli, smulad ädelost och fräst lök är populärt hos oss.

För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg

Rödlök

3 rödlökar stora
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
200 g getost
rucola

Tillbehör

bröd
sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjöl och salt med hälften av mjölken. Vispa ner resten av mjölken och till sist äggen. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.
2. Häll smeten i en normalstor ugnslångpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
3. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk i olivolja ca
5 min. Droppa över vinäger, salta och peppra. Lägg rödlöken på pannkakan och smula över getost. Strö över
rucola. Servera med bröd och sallad.