Ugnspannkakan får en fin konsistens av kesella. Men den kan även bytas ut mot 2 1/2 dl mjölk.

För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3,5 dl mjölk
1 burk kesella kvarg (10 %)
3 ägg

Grönsaker:

2 zucchini (à ca 250 g)
1 körsbärstomater ask (250 g)
2 msk olivolja
50 g pinjenötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Ugnspannkaka med grönsaker – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Blanda mjöl, salt och mjölk i en bunke.  Vispa i kesella och ägg.
  3. Häll smeten i en väloljad långpanna (ca 30 x 35 cm). Grädda mitt i ugnen tills smeten ”stannat” och pannkakan fått fin färg, ca 25 min.
  4. Ansa och skiva zucchinin. Halvera tomaterna. Fräs zucchini och tomater i olja ca 5 min. Tillsätt nötterna och fräs under omrörning ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär pannkakan i bitar. Servera med medelhavsröran.