Ugnspannkaka med grönsaker

Ugnspannkakan får en fin konsistens av kesella. Men den kan även bytas ut mot 2 1/2 dl mjölk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 burk kesella kvarg - (10 %)
  • 3 ägg

Grönsaker

  • 2 zucchini - (à ca 250 g)
  • 1 körsbärstomater - ask (250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Blanda mjöl, salt och mjölk i en bunke.  Vispa i kesella och ägg.

  3. Häll smeten i en väloljad långpanna (ca 30 x 35 cm). Grädda mitt i ugnen tills smeten "stannat" och pannkakan fått fin färg, ca 25 min.

  4. Ansa och skiva zucchinin. Halvera tomaterna. Fräs zucchini och tomater i olja ca 5 min. Tillsätt nötterna och fräs under omrörning ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skär pannkakan i bitar. Servera med medelhavsröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!