Ugnspannkaka med broccoli och cheddar

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar är bra som vardagsmat ”allt i ett”. Gott med en frisk och knaprig morotssallad till.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • 5 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk salt
  • 150 g ost - riven, gärna cheddar
  • 2 msk oregano - hackad eller timjan, ev

Sallad

  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt den rinna av väl i durkslag.

  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper eller smörj en ugnssäker form. Lägg broccolin jämnt fördelat över botten. Strö på osten och häll på pannkakssmeten. Strö eventuellt över örtkryddor. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skrubba eller skala morötterna. Riv eller svarva dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.

  4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!