4.44.44.44.44.4

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar är bra som vardagsmat ”allt i ett”. Gott med en frisk och knaprig morotssallad till.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g broccoli
5 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk salt
150 g ost, riven, gärna cheddar
2 msk oregano, hackad eller timjan, ev

Sallad:

300 g morötter
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 krm salt

10 minuter + 20 minuter i ugn

Ugnspannkaka med broccoli och cheddar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i mindre, gärna långa, smala bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin ca 1 minut. Låt den rinna av väl i durkslag.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper eller smörj en ugnssäker form. Lägg broccolin jämnt fördelat över botten. Strö på osten och häll på pannkakssmeten. Strö eventuellt över örtkryddor. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Sallad: Skrubba eller skala morötterna. Riv eller svarva dem och blanda med olja, vinäger, honung och salt.
  4. Servera ugnspannkakan med morotssalladen.