Underbar ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen
Recept på ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen. Ugnspannkaka med söta bär i smält vit choklad och len, iskall grädde.
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- smör - + strösocker till formen
- 350 g björnbär och/eller hallon - frysta
- 50 g mörk choklad - mörk
- 1,5 dl mellangrädde
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Vispa ägg och socker i en skål. Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken under vispning. Låt stå.
-
Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten.
-
Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.
-
Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.