Underbar ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen

Recept på ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen. Ugnspannkaka med söta bär i smält vit choklad och len, iskall grädde.
Servera ugnspannkakan kall eller ljummen med en klick grädde.
Servera ugnspannkakan kall eller ljummen med en klick grädde. Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • smör - + strösocker till formen
  • 350 g björnbär och/eller hallon - frysta
  • 50 g mörk choklad - mörk
  • 1,5 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker i en skål. 
Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken 
under vispning. Låt stå.

  3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten.

  4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.

  5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!