00000

Recept på ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen. Ugnspannkaka med söta bär i smält vit choklad och len, iskall grädde.

För 6 portioner

Ingredienser

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
smör + strösocker till formen
350 g frysta björnbär och/eller hallon
50 g mörk choklad
1 1/2 dl mellangrädde

20 min + 30 min i ugnen

Ugnspannkaka med färska bär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker i en skål. 
Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken 
under vispning. Låt stå.
  3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.
  5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.