Ugnspannkaka med äppelsås

Ugnspannkakan serveras med en fräsch äppelsås. Såsen passar bra till pannkakans milda ansjovissmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl dinkelmjöl - siktat
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 burk anjovisfilé - (125 g)
  • 1,5 dl gräslök - hackad

Äppelsås

  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • rårivna morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sist i äggen, ett i taget, och 2 msk av ansjovisspadet.

  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Fördela ansjovisfiléerna i smeten och strö över hälften av gräslöken.

  3. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, ca 25 min.

  4. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera pannkakan med äppelsås och rårivna morötter.

Ca 420 kcal per portion, 16 g fett, 17 g protein, 51 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!