Recept på ugnspannkaka med fläsk, rårörda lingon och vitkålssallad med äpple. Välj en ordentlig långpanna, annars sväller pannkakan över kanten och bränns lätt.

För 4 personer

Ingredienser

250 g rökt sidfläsk
3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Sallad

300 g vitkål
1 äpple
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Lingon

2 dl lingon
2 msk strösocker

35 min

Ugnspannkaka med fläsk – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Småtärna fläsket. Lägg det i en långpanna. Stek fläsket mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och salt.
  4. Häll smeten i långpannan med fläsket och grädda pannkakan ca 20 min.
  5. Sallad: Finstrimla kålen. Grovriv äpplet. Blanda kål och äpple med salt och peppar.
  6. Lingon: Rårör lingonen med sockret.

Tips! Servera pannkakan i bitar med kål och lingon.

Fler recept med: Övrigt