Ugnspannkaka – grundrecept!

Ugnspannkaka kan göras i en mängd varianter och smaker. Prova gärna att göra ugnspannkaka med t ex skinka, skivade äpplen eller bär i pannkakssmeten när du känner dig säker på grundreceptet.
Allt om Mat

Ugnspannkaka

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • bär - frukt eller sylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Häll mjölet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken  och vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.

  2. Vispa ner äggen i smeten och tillsätt salt.

  3. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med smör. Häll i smeten och grädda pannkakan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min.

  4. Låt pannkakan svalna några minuter innan den skärs i bitar och serveras med sylt eller färsk frukt i bitar.

Serveringstips!

Ugnspannkaka som man kan variera med ”salt” topping och servera som en pizzapannkaka. Eller bara servera tillsammans med färska bär och vaniljglass.

Glutenfri ugnspannkaka

Om du vill göra ugnspannkakan glutenfri är det enkelt att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!