Ugnsomelett, vegetarisk

Recept på ugnsomelett med grönsaker. Grönsaksomelett i långpanna med fänkål, rödlök och fetaost. En härligt god ugnsomelett som är lätt att laga och kan göras dagen före och värmas.
Allt om Mat
Recept på ugnsomelett med grönsaker.
Recept på ugnsomelett med grönsaker. Foto: Agneta Thorsèn

Ingredienser

  • 1 squash - (ca 300 g)
  • 1 msk olivolja - + 0,5 msk
  • 1 fänkålsstånd - (ca 150 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk + 1 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm + 1 krm
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl lagrad sveciaost - riven
  • 150 g fetaost
  • 200 g tomater - små
  • 2 rosmarin - kvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm.

  3. Skär squashen i skivor på längden och lägg dem i formen. Pensla dem med 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen 7-8 min.

  4. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva löken. Blanda fänkål och lök med 1/2 msk olja. Lägg fänkål och lök på squashen och rosta ytterligare 5-6 min. Strö över timjan, oregano, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  6. Häll äggstanningen över grönsakerna och smula över fetaosten. Fördela tomaterna över omeletten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Repa bladen från rosmarinen och strö dem över.

  7. Grädda omeletten ca 25 min, tills den är fast och gyllene.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!