00000

Recept på omelett i ugn med tomatsallad. Omeletten kan göras i förväg och serveras kall. Perfekt picknickmat att ta med på stranden eller båtutflykten.

För 4 person(er)

Ingredienser

12-15 färskpotatisar, kokta, kalla (800 g)
1 knippa gul lök, färsk
1 msk olivolja
20 gröna oliver, med sardeller
8 ägg
1,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl ost, riven, (17%)

Tomatsallad:

500 g tomater, gärna olika sorter
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 25 minuter i ugn

Omelett i ugn med tomatsallad – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Skär bort blasten från löken, spara den till salladen. Ansa och strimla löken.
  2. Häll oljan i en ugnssäker form och lägg i potatis och lök. Halvera och strö över oliverna. Stek mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.  Häll smeten över potatis, lök och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Strö över osten och grädda ytterligare ca 10 min.
  5. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Strimla lökblasten. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, salt och peppar. Servera omeletten med tomatsallad.