Ugnsomelett med tomatsallad

Omelett i ugn med tomatsallad. Omeletten kan göras i förväg och serveras kall. Perfekt picknickmat att ta med på stranden eller båtutflykten.

15 min+25 min i ugnen

Ugnsomelett med tomatsallad

1. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Skär bort blasten från löken, spara den till salladen. Ansa och strimla löken.
2. Häll oljan i en ugnssäker form och lägg i potatis och lök. Halvera och strö över oliverna. Stek mitt i ugnen ca 5 min.
3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.  Häll smeten över potatis, lök och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
4. Strö över osten och grädda ytterligare ca 10 min.
5. Skär tomaterna i bitar. Strimla lökblasten. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, salt och peppar. Servera omeletten med tomatsallad.

Recept från