55555

Recept på omelett i ugn med tomat och fetaost. En rätt som passar perfekt att laga i dubbel sats i långpanna.

För 4 pers

Ingredienser

Ugnsomelett

600 g potatis
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
8 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

150 g blandad sallad
1 surdegsbaguette (200 g)

30 min

Omelett i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt potatisen rinna av och lägg den i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
  2. Halvera tomaterna. Skär osten i tärningar. Strö tomater och feta på potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera omeletten med sallad och baguette.