Ugnsomelett med bondsallad

Omelett i ugn. Forma gärna små ägg av ugnsomeletten och lägg dem direkt i salladen. Ringla en god senapsdressing över.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl mjölk - 3 %
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 ägg

Sallad

  • 250 g rimmat fläsk
  • 1 röd lök - liten
  • 150 g haricots verts
  • 200 g sallad - blandad
  • 1 dl svarta oliver - gärna kalamata

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger - eller balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta - liten och finhackad
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop lite av mjölken med vetemjölet. Koka upp resten av mjölken. Vispa ner mjölredningen och låt koka upp. Låt svalna.

  2. Rör ner ett ägg i taget. Häll smeten i smord form som rymmer ca 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skär fläsket i bitar och stek det 2-3 min i stekpannan. Skala och strimla löken. Koka haricots verts och låt rinna av. Blanda lök, sallad, haricots verts och oliver.

  4. Dressing: Blanda ingredienserna och ringla den över. Lägg på fläsket. Servera salladen med formade ägg av omeletten. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!