00000

Omelett i ugn. Forma gärna små ägg av ugnsomeletten och lägg dem direkt i salladen. Ringla en god senapsdressing över.

För 6 personer

Ingredienser

6 dl mjölk, 3 %
1,5 msk vetemjöl
1 tsk salt
5 ägg

Sallad:

250 g rimmat fläsk
1 röd lök, liten
150 g haricots verts
200 g blandad sallad
1 dl svarta oliver, gärna kalamata

Dressing:

2 msk olivolja
0,5 msk honung
1 msk rödvinsvinäger, eller balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, liten och finhackad
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

, timjan

Ugnsomelett med bondsallad

 

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop lite av mjölken med vetemjölet. Koka upp resten av mjölken. Vispa ner mjölredningen och låt koka upp. Låt svalna.
2. Rör ner ett ägg i taget. Häll smeten i smord form som rymmer ca 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
3. Sallad: Skär fläsket i bitar och stek det 2-3 min i stekpannan. Skala och strimla löken. Koka haricots verts och låt rinna av. Blanda lök, sallad, haricots verts och oliver.
4. Dressing: Blanda ingredienserna och ringla den över. Lägg på fläsket. Servera salladen med formade ägg av omeletten. Garnera med timjan.