00000

Ugnsomelett är en matig och snabb middag. Överbliven omelett kan skäras i små bitar och serveras som tapas. Vira in pannans handtag i en bit aluminiumfolie om det inte tål värme.

För 4 personer

Ingredienser

3 frukost- eller lunchkorvar, max 15 % fett
2 paprikor, röda
1 knippa salladslök
6 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
2 dl ost, riven, 17 %
1 msk olivolja

Tillbehör:

50 g bröd/pers

Matig ugnsomelett – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º. Skär korven i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Blanda i osten.
  2. Fräs korv och paprika i olja i en stekpanna som tål ugnsvärme ca 3 min. Blanda i löken. Häll över äggsmeten och stek ca 3 min. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  3. Efterstek omeletten mitt i ugnen ca 10 min, tills äggsmeten har stelnat och rätten har fått fin färg. Servera med bröd.