00000

Så himla enkelt, men med förföriska 
smaker. De knapriga pistaschnötterna 
och mosiga aprikoserna .… Wow!

För 4 portioner

Ingredienser

1 majskyckling alt vanlig kyckling, 1,2 kg
6 morötter, (800 g)
1 msk matolja
1 tsk curry
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk korianderfrön (alt finmald koriander)
1/2 tsk cayennepeppar
1 dl torkade osvavlade aprikoser, (100 g)
2 msk skalade pistagenötter
1/2 dl grovt skuren koriander
2 dl mezeyoghurt
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
salt

25 min + 35 min i ugn

Ugnskyckling med mosig aprikos och pistasch

 

1. Sätt ugnen på 250°. Klipp upp kycklingen underifrån och vrid ut bitarna så att kyckling-en fortfarande är hel men helt platt. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker långpanna. Skala och skär morötterna i grova bitar.
2. Lägg curry, fänkålsfrön, korianderfrön och cayennepeppar i en mortel och stöt dem för 
att få fram alla smaker. Gnid in kycklingen och morötterna med 1  1/2 tsk salt, olja och kryddorna.
3. Sätt in i ugnen och sänk till 225°. Stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 35 min.
4. Grovhacka aprikoser och pistaschnötter. Ta ut kycklingen och toppa med koriander, aprikoser och pistaschnötter.
5. Servera med mezeyoghurt smaksatt med apelsinskal och -saft samt 2 krm salt.