Ca 440 kcal per portion, 18 g fett, 28 g protein, 38 g kolhydrater
Ugnskokt fisk med löktäcke
Ingredienser
- 400 g fiskfilé - t ex hoki fryst
- 1 tsk salt
- 1 citron
Täcke
- 3 rödlökar - skivade
- 1 purjolök - liten, skivad
- 2 msk olja - raps- eller majs
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2 dl ärtor - frysta, gröna
Tillbehör
- 600 g potatis - kokt
- citronskal - rivet
- dill
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225º. Skär det lätt tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Strö över salt. Skölj och skala citronen, med potatisskalare. Pressa ut saften och häll över fisken. Täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
-
Fräs rödlök och purjolök i olja ca 5 min. Häll över grädde och vatten. Sjud under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Blanda i ärterna.
-
Fördela lök- och gräddblandningen över och runtom fisken. Täck med folie. Tillaga ytterligare ca 10 min. Strö citronskal och dill över fisken. Servera med potatis.