00000

Krämigt god fisk med citrussmak.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g fiskfilé, t ex hoki, fryst
1 tsk salt
1 citron

Täcke:

3 rödlökar, skivade
1 purjolök, liten, skivad
2 msk raps- eller majsolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl ärter, frysta, gröna

Tillbehör:

600 g kokt potatis
rivet citronskal
dill

1. Sätt ugnen på 225º. Skär det lätt tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Strö över salt. Skölj och skala citronen, med potatisskalare. Pressa ut saften och häll över fisken. Täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Fräs rödlök och purjolök i olja ca 5 min. Häll över grädde och vatten. Sjud under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Blanda i ärterna.
3. Fördela lök- och gräddblandningen över och runtom fisken. Täck med folie. Tillaga ytterligare ca 10 min.  Strö citronskal och dill över fisken. Servera med potatis.

Ca 440 kcal per portion, 18 g fett, 28 g protein, 38 g kolhydrater