Ugnskokt fisk med löktäcke

Krämigt god fisk med citrussmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé - t ex hoki fryst
  • 1 tsk salt
  • 1 citron

Täcke

  • 3 rödlökar - skivade
  • 1 purjolök - liten, skivad
  • 2 msk olja - raps- eller majs
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl ärtor - frysta, gröna

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt
  • citronskal - rivet
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Skär det lätt tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Strö över salt. Skölj och skala citronen, med potatisskalare. Pressa ut saften och häll över fisken. Täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Fräs rödlök och purjolök i olja ca 5 min. Häll över grädde och vatten. Sjud under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Blanda i ärterna.

  3. Fördela lök- och gräddblandningen över och runtom fisken. Täck med folie. Tillaga ytterligare ca 10 min. Strö citronskal och dill över fisken. Servera med potatis.

Ca 440 kcal per portion, 18 g fett, 28 g protein, 38 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!