3.53.53.53.53.5

Taco-favorit på nytt sätt! Ugnsgratinerade tacos kan ätas alla dagar i veckan, inte bara på tacomysfredagen. Bean-salsan är en praktisk allt i ett-produkt som även finns i en god variant i glasburk från Stonewall; Black bean salsa.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g nötfärs, eller vegofärs
1 lök, röd- eller gul
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin, mald
1 förpackning bean salsa original, Go Green (380 g)
12 tacoskal, (135 g)
50 g ost, riven
1 avokado
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

sallad

10 minuter + 12 minuter i ugn

Ugnsgratinerade tacos – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färsen i 1 msk olja. Låt löken bryna med färsen 2–3 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Blanda ner salsan i den stekta färsen. Ställ tacoskalen i en ugnssäker form. Fyll dem med färsröran och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.
  3. Halvera, kärna ur och tärna avokadon. Servera tacoskalen med avokado och sallad.