Ugnsfrittata med skinka och fetaost

Efterstek frittatan i ugnen eller på spisen på svag värme under lock ca 15 minuter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 zucchini - (400 g)
  • 4 salladslökar - eller gul lök
  • 12 - 15 körsbärstomater
  • 8 skinka - rökta skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 8 ägg
  • 4 msk vatten
  • 100 g fetaost
  • rucola - (ev)

Gör så här

  1. Ansa och skiva zucchini och lök. Dela tomaterna. Dela skinkan i mindre bitar.

  2. Sätt ugnen på 225º. Fräs zucchinin i oljan ca 3 min. Tillsätt lök, tomater och skinka och fräs ca 3 min. Salta och peppra. Vispa ägg och vatten och häll över. Smula över osten. Lyft omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek omeletten på svag värme ca 5 min. Efterstek mitt i ugnen 10–15 min. Strö ev över rucolasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!