Ugnsbakade tomater

00000

De ugnsbakade tomaterna är goda till pasta eller som tillbehör till kött och kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g körsbärstomater, gula och röda
1 knippe gul lök, färsk
3 vitlöksklyftor
0,5 basilika, kruka
2 msk olivolja
0,5 dl balsamvinäger
4 lagerblad
1,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Ugnsbakade tomater – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och dela löken i kvartar. Skala och skiva vitlöken. Lägg allt i en ugnssäker form.
  2. Repa bladen från basilikan och strö dem över tomaterna och löken. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg i lagerblad och strö på salt och peppar. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Fler recept med: Grönsaker, Vegetariskt