Ugnsbakade salviapotatisar  

Ugnsbakade salviapotatisar passar till stekt kalvkött eller fläskkött. De passar också att dippa i en hemgjord majonnäs smaksatt med citron.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 700 g sparrispotatis - stor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna och halvera dem på längden. Blanda potatisen med olja och salt. Lägg 1 salviablad på snitt­ytan på potatishalvorna och lägg dem med snittytan nedåt i en ugnssäker form.

  2. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är genommjuk och har fin brynt färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!