1. Sätt ugnen på 225°. Skala löken, tvätta och halvera potatisen, skala och skär morötter och palsternacka i cm-tjocka stavar. Lägg allt i en långpanna, blanda med lite olja och ugnsbaka ca 30 min.
2. Tryffelmajonnäsen: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning.
3. Smaka av med salt, peppar, fi nhackad tryffel och tryffelolja. Lägg upp rotfrukterna och servera dem med majonnäsen.
Ugnsbakade rotfrukter med tryffelmajonnäs
En kombination att låna också i andra sammanhang. Exempelvis till fredagens stekta biff.
För 25 person(er)
Ingredienser
25 | smålökar |
400 g | småpotatis |
6 | morötter |
6 | palsternacka |
2 msk | smör |
1 tsk | salt |
TRYFFELMAJONNÄS
2 | äggulor |
1 tsk | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | fransk ljus senap |
2,5 dl | rapsolja |
2 krm | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
10 g | svart tryffel, hackad |
1 tsk | tryffelolja, Zetas |