Ugnsbakade päron med ädelost

Stiltonosten gör succé i sällskap med päron och gott portvin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 tsk smör
  • 1 tsk kanel
  • 120 g ädelost - (gärna Stilton)
  • 1 burk päronhalvor - konserverade (800 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt päronen rinna av i durkslag.

  2. Jämna till dem på utsidan och gröp ev ut lite fruktkött med ett kuljärn, för att ge plats till osten.

  3. Lägg päronen i en smord ugnssäker form.  Fördela osten i halvorna. Ställ in päronen mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält. Ta ut formen, pudra ett tunt lager kanel över. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!