44444

Ugnsbakade nektariner med lime, pistaschnötter och fläderkräm är en fruktig och god dessert. Krämen passar även fint till paj. Om den skulle skära sig kan lite kallt vatten tillsättas, och sedan mixas krämen slät med mixerstav.

För 4 personer:

Ingredienser

4 nektariner
4 plommon
4 aprikoser
1 lime
0,5 dl pistaschnötter, skalade
2 msk honung, flytande

Fläderkräm:

4 äggulor
0,5 dl strösocker
2,5 msk majsstärkelse, Maizena
0,5 dl flädersaft, konc
3 dl vispgrädde

30 minuter + 15 minuter i ugn

Ugnsbakade nektariner med lime, pistaschnötter och fläderkräm – gör så här:

  1. Fläderkräm: Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda majsstärkelse och saft. Koka upp grädden. Blanda ner majssstärkelseblandningen och vispa ner den varma vätskan i äggpöset.
  2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna och ställ sedan kallt.
  3. Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur frukterna. Lägg dem i en ugnssäker form. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det över frukten. Strö på -pistaschnötterna och ringla över honung.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills frukten fått färg. Servera den ugnsbakade frukten tillsammans med fläderkrämen.