Ugnsbakade myntaäpplen med karamellsås
Ingredienser
- 4 äpplen
- 75 g mandelmassa
- 50 g smör
- 0,5 dl äppelmynta - ingefärsmynta eller pepparmynta, hackad
- 2 msk apelsin - pressad
Karamellsås
- 1 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 1,5 dl vispgrädde - + 2 dl
Tillbehör
- valnötter
- vaniljglass
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Halvera äpplena och kärna ur dem. Skär av en liten platta på den kupade sidan så att äpplena kan stå stadigt. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en smord, ugnssäker form.
-
Riv mandelmassan och blanda med smör, mynta och apelsinsaft. Fördela fyllningen på äppelhalvorna. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.Smält socker och vatten i en stekpanna till ljusbrun karamell. Häll på grädden. Servera äppelhalvorna med karamellsås, nötter och glass.