Ugnsbakade myntaäpplen med karamellsås

Fyllningen av mandelmassa och smör får spännande smak av apelsinsaft.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 75 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 0,5 dl äppelmynta - ingefärsmynta eller pepparmynta, hackad
  • 2 msk apelsin - pressad

Karamellsås

  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1,5 dl vispgrädde - + 2 dl

Tillbehör

  • valnötter
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera äpplena och kärna ur dem. Skär av en liten platta på den kupade sidan så att äpplena kan stå stadigt. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en smord, ugnssäker form.

  2. Riv mandelmassan och blanda med smör, mynta och apelsinsaft. Fördela fyllningen på äppelhalvorna. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.Smält socker och vatten i en stekpanna till ljusbrun karamell. Häll på grädden. Servera äppelhalvorna med karamellsås, nötter och glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!