Ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm

Om du inte hittar racks går det bra med kotletter.

30 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skär löken i bitar.

2. Lägg morötter, blomkål och lök i  en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg köttet på grönsakerna och stek mitt i ugnen tills köttet har 55 grader innertemperatur, beräkna ca 15 min.

4. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i kotletter. Servera med morötter, blomkål och olivcrème.

Recept från