Ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd

Recept på ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd. Fröblandningen dukkah ger crunch och smak till de söta morötterna.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 2 kg knippmorötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk korianderfrön - hela
  • 2 tsk flingsalt

Dukkah

  • 1,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl sesamfrön - med skal
  • 0,5 msk korianderfrön
  • 0,5 msk spiskummin - hel
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 5 naanbröd
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl smetana

Gör så här

  1. Dukkah: Sätt ugnen på 175°. Rosta mandeln på en plåt mitt i ugnen 10–15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna. Finhacka mandeln.

  2. Rosta sesamfrön, koriander och spiskummin i en torr panna. Stöt frön och kryddor i en mortel. Blanda frön, kryddor och mandel. Krydda med salt och peppar.

  3. Höj ugnsvärmen till 250°.Skrubba morötterna och halvera dem eventuellt på längden.

  4. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över korianderfrön och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills morötterna är något mjuka men har en kärna kvar.

  5. Pensla naanbröden med olja. Grilla dem på grillen ca 2 min på varje sida.

  6. Servera morötterna med naanbröd, dukkah och smetana.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!