Ugnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötter

Ugnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötter kan varieras med dina favoritnötter eller hackad mandel.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 50 g pekannötter
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl lönnsirap

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur äpplena och skär bort botten och toppen. Ställ dem i en ugnssäker form.

  2. Grovhacka nötterna. Blanda dem med smör och lönnsirap. Fyll hålen i äpplena med blandningen. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena är mjuka, ca 20 min. Servera med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!