Ugnsbakad torsk med chorizosmör

3.53.53.53.53.5

Ett underbart recept på ugnsbakad torskrygg. En festligt komponerad varmrätt med chorizo-smör som smaksätter både grönsaker och fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskrygg, fryst
800 g potatis
1 fänkålsstånd, (200 g)
75 g chorizo, rå, spansk

Tillbehör:

2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
250 g babyspenat
smör, olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Torsk med chorizosmör – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg potatis och fänkål på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Fördela 25 g smör över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften på grönsakerna.
  3. Gör ett snitt längs med torskryggen. Strö på 1 tsk salt. Fördela 25 g smör och resterande korv i snitten.
  4. Tillaga potatis och fänkål mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 200° utan varmluft. Lägg på torsken och tillaga ytterligare ca 12 min, tills fiskens innertemperatur är 56°.
  5. Blanda gräddfilen med skalad och riven vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar
  6. Strö spenat över fisk och grönsaker och servera med gräddfilssås.