Ugnsbakad torsk med chorizosmör

Ett underbart recept på ugnsbakad torskrygg. En festligt komponerad varmrätt med chorizo-smör som smaksätter både grönsaker och fisk.

Ingredienser

  • 600 g torskrygg - fryst
  • 800 g potatis
  • 1 fänkålsstånd - (200 g)
  • 75 g chorizo - rå, spansk

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g babyspenat
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg potatis och fänkål på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Fördela 25 g smör över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften på grönsakerna.

  3. Gör ett snitt längs med torskryggen. Strö på 1 tsk salt. Fördela 25 g smör och resterande korv i snitten.

  4. Tillaga potatis och fänkål mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 200° utan varmluft. Lägg på torsken och tillaga ytterligare ca 12 min, tills fiskens innertemperatur är 56°.

  5. Blanda gräddfilen med skalad och riven vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar

  6. Strö spenat över fisk och grönsaker och servera med gräddfilssås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!