Ugnsbakad torsk med chorizosmör
Ingredienser
- 600 g torskrygg - fryst
- 800 g potatis
- 1 fänkålsstånd - (200 g)
- 75 g chorizo - rå, spansk
Tillbehör
- 2 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g babyspenat
- smör
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225° varmluft. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg potatis och fänkål på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Fördela 25 g smör över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften på grönsakerna.
-
Gör ett snitt längs med torskryggen. Strö på 1 tsk salt. Fördela 25 g smör och resterande korv i snitten.
-
Tillaga potatis och fänkål mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 200° utan varmluft. Lägg på torsken och tillaga ytterligare ca 12 min, tills fiskens innertemperatur är 56°.
-
Blanda gräddfilen med skalad och riven vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar
-
Strö spenat över fisk och grönsaker och servera med gräddfilssås.