Ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärter med harissadressing
Ingredienser
- 600 g blomkål
- 400 g sötpotatis
- 1 burk kikärter - (400 g)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin - mald
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk svartpeppar - nymald
- 50 g rucola
Harissadressing
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk tahini (sesampasta)
- 2 msk yoghurt - naturell
- 2 msk vatten
- 1 msk citron - pressad
- 1 msk harrissapasta
- 0,5 tsk citronskal - finrivet
- 1 msk honung
- 2 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar - nymald
- vatten - ev
Garnering
- persilja - hackad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skär eller bryt blomkålen i buketter eller bitar. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda alltsammans med olja, spiskummin, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills grönsakerna är mjuka. Rör om några gånger under tiden.
-
Tahini- och harissadressing: Skala och pressa vitlöken. Vispa ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuell lite vatten om dressingen är för tjock.
-
Varva de rostade grönsakerna och kikärterna med rucolan på ett fat. Ringla över lite tahini- och harissadressing och servera resten vid sidan om. Garnera med persilja.