Ugnsbakad skinka
Ingredienser
- 2,5 kg rimmad skinka
- 1 tsk vitpepparkorn
- 4 lagerblad - –5
- 1 gul lök
Griljering
- 1 ägg
- 2 msk senapspulver - Colman’s
- 0,5 msk senapsfrön - gula
- 0,5 msk senapsfrön - svarta
- 1 msk muscovadosocker - ljust
- 1 krm salt
- 0,5 dl ströbröd
Gör så här
-
Skär bort svålen från skinkan om det inte redan är gjort. Bind om den med bindgarn om den inte har nät. Lägg skinkan i en stekpåse.
-
Stöt vitpepparn grovt i mortel. Smula lagerbladen. Skala och hacka löken. Lägg kryddor och lök runt om och på skinkan i påsen. Stick in en stektermometer och låt sladden gå ut genom påsen innan den försluts. Lägg skinkpåsen på en plåt och ställ in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175° och baka skinkan till 75° innertemperatur.
-
Låt skinkan svalna något i påsen. Ta ut den och skrapa bort kryddor och lök.Ta bort nät eller bindgarn. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
-
Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda ägg, senapspulver, senapsfrön, socker, salt och ströbröd. Bred ut det i ett jämnt lager på skinkans ovandel. Griljera i nedre delen av ugnen ca 10 min.