Ugnsbakad skinka

Recept på ugnsbakad skinka. Den rimmade skinkan bakas i stekpåse i ugnen och blir då ­extra saftig och god.
Recept på ugnsbakad skinka.
Recept på ugnsbakad skinka. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2,5 kg rimmad skinka
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 4 lagerblad - –5
  • 1 gul lök

Griljering

  • 1 ägg
  • 2 msk senapspulver - Colman’s
  • 0,5 msk senapsfrön - gula
  • 0,5 msk senapsfrön - svarta
  • 1 msk muscovadosocker - ljust
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skär bort svålen från skinkan om det inte redan är gjort. Bind om den med bindgarn om den inte har nät. Lägg skinkan i en stekpåse.

  2. Stöt vitpepparn grovt i mortel. Smula lagerbladen. Skala och hacka löken. Lägg kryddor och lök runt om och på skinkan i påsen. Stick in en stektermometer och låt sladden gå ut genom påsen innan den försluts. Lägg skinkpåsen på en plåt och ställ in i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175° och baka skinkan till 75° innertemperatur.

  3. Låt skinkan svalna något i påsen. Ta ut den och skrapa bort kryddor och lök.Ta bort nät eller bindgarn. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  4. Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda ägg, senapspulver, senapsfrön, socker, salt och ströbröd. Bred ut det i ett jämnt lager på skinkans ovandel. Griljera i nedre delen av ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!