Ugnsbakad selleri med ost och honung

Ugnsbakad selleri med ost och honung passar bra till glöggen. Här är pepparkakan utbytt mot en skiva ugnsbakad selleri.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g rotselleri
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 60 g babyspenat
  • 125 g blåmögelost - t ex St Agur
  • 0,5 dl valnötter - hackade
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skrubba rotsellerin väl. Skär den i skivor och skär dem i 4 bitar vardera. Lägg dem på en plåt och pensla med 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna.

  2. Blanda spenaten med 1 msk olja. Skär osten i skivor. Fördela spenat, ost och nötter på selleriskivorna. Ringla över honung och strö över rosmarin och granatäppelkärnor. Serveras varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!