3.83.83.83.83.8

Ugnsbakad selleri med ost och honung passar bra till glöggen. Här är pepparkakan utbytt mot en skiva ugnsbakad selleri.

För 6-8 personer:

Ingredienser

500 g rotselleri
1 + 1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
60 g babyspenat
125 g blåmögelost, t ex St Agur
0,5 dl valnötter, hackade
2 msk honung, flytande
2 kvistar rosmarin
0,5 dl granatäppelkärnor

10 minuter + 15 minuter i ugn

Ugnsbakad selleri med ost och honung – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skrubba rotsellerin väl. Skär den i skivor och skär dem i 4 bitar vardera. Lägg dem på en plåt och pensla med 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna.
  2. Blanda spenaten med 1 msk olja. Skär osten i skivor. Fördela spenat, ost och nötter på selleriskivorna. Ringla över honung och strö över rosmarin och granatäppelkärnor. Serveras varma.

 

Fler recept med: Jul, Smårätter, Vegetariskt