Ugnsbakad sejrygg med honungsrostade palsternackor, pumpacrème och olivvinägrett – gör så här:
- Pumpacrème: Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna pumpan. Koka den mjuk i lättsaltat vatten under lock, ca 15 min. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt.
- Mixa pumpan med smör och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
- Palsternackor: Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och honung, krydda med salt och vitpeppar. Vänd runt och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Vinägrett: Hacka oliverna, skala och finhacka löken. Blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt, socker och peppar.
- Sänk ugnsvärmen till 150°. Skär fisken i 8 portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn dem hastigt i smör i het stekpanna, först med köttsidan nedåt. Lägg fisken, med skinnsidan upp, i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min till 53° innertemperatur.
- Servera fisken med pumpacrème och rostade palsternackor.
Skeda vinägretten runt om. Garnera med citronklyftor och dill.