22222

Byt ut den varma potatissalladen mot kokt potatis och en grönsallad om du vill hinna med annat medan maten sköter sig själv.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g sejfilé
0,5 + 0,5 tsk salt
1 knippa persilja
1 påse mandelspån, (50 g)
1 dl parmesanost, riven
1 msk olivolja
1 msk vatten

Sallad:

250 g körsbärstomater
8-10 potatisar, (800 g)
1 purjolök
1 + 1 msk olivolja
1 tsk salt

20 minuter + 20 minuter i ugn

Ugnsbakad sej med persilje- och mandelpesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt.
  2. Mixa persilja, mandelspån, ost, olja och vatten med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. Bred blandningen på fisken. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Lägg tomaterna i en liten ugnssäker form och tillaga dem vid sidan om fisken.
  4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna och ånga av. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min.
  5. Blanda potatis, ugnsbakade tomater och purjolök. Ringla över 1 msk olja och krydda med salt. Servera salladen till fisken.