00000

Quinoa ett nyttigt glutenfritt frö som passar bra i både varma och kalla rätter.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bitar sejfilé, (à 150 g)
1 tsk olivolja
1 tsk salt

Quinoasallad:

800 g betor, blandade
2 dl quinoa, röd
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl persilja, hackad

Garnering:

1 citron, rivet skal

30 minuter + 12 minuter i ugn

Ugnsbakad sej med betor och röd quinoa – gör så här:

 

  1. Skala och skär betorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min. Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med olja och gnid in den med salt. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.
  2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken tunt.Blanda betor, quinoa, lök, olja, vinäger, salt, peppar och persilja.
  4. Lägg upp sallad och fisk på tallrikar och riv över citronskal före servering.

 

 

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Sej