Ugnsbakad rotsellerimajonnäs med tryffel

Recept på ugnsbakad rotsellerimajonnäs med tryffel. Krämig mjuk sås med läcker smak av rotselleri och tryffel.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 500 g rotselleri
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 tsk tryffelolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rotsellerin på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen tills den är genommjuk, ca 1 1/2 timme. Låt svalna.

  2. Skala sellerin och mixa den med mixerstav. Tillsätt olivolja och rapsolja i en tunn stråle. Smaksätt med tryffelolja och citron och krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!