30 minuter + 30 minuter blötläggning
Ugnsbakad rotselleri med linser och karljohan – gör så här:
- Lägg torkad svamp i blöt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
- Skala rotsellerin, det går lättast med en kniv, och skär den i 1 1/2 cm tjocka skivor. Krydda med 1 tsk salt och ringla över 1 msk olja. Strö över hälften av timjanen. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min.
- Koka linserna i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Låt dem rinna av. Blanda med 1 msk olja och hackad resterande timjan. - Skala och skiva vitlöken. Skiva svampen. Fräs svamp och lök
i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pudra över majsstärkelsen. Häll på crème fraiche och 2 dl vatten. Sjud ca 5 min. - Kolla med en provsticka att sellerin är mjuk. Lägg över på ett fat och häll över linserna. Servera med gräddkokt svamp.