Ugnsbakad röding med gremolata

Lättlagad rätt i ugnen som serveras ljummen eller kall med citrondoftande persiljeröra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg filéer - av Vätternröding eller lax
  • 3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gremolata

  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 2 knippa bladpersilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Tvätta, torka och riv citron och limeskal på ett rivjärn, riv inte för smått. Finhacka persilja och vitlök eller kör i matberedare. Blanda alltsammans och tillsätt oljan och salt.

  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg filéerna i långpanna med bakplåtspapper. Pensla filéerna med smält smör. Krydda med salt och peppar. Stek i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är klar.

  3. Bred ut gremolatan i strängar på de ugnsbakade filéerna när de svalnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!