3.33.33.33.33.3

Välj en bra olivolja och satsa på färsk rosmarin.

För 1

Ingredienser

1 burk ricottaost, (250 g)
1 msk olivolja, + 2 msk
400 g körsbärstomater, på kvist
4 rosmarinkvistar
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

surdegsbaguette

5 minuter + 20 minuter i ugn

 

Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Ringla 1 msk olja i en ugnssäker form. Stjälp upp ricottan hel i formen.
  2. Lägg tomaterna runt om. Repa rosmarinen och strö över. Ringla över 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Servera med baguette.

Foto Per Ranung 13/17